Informaatiolukutaito & demokratiakasvatuswebinaari

#

INFORMAATIOLUKUTAITO & DEMOKRATIAKASVATUSWEBINAARI

15.9.2020 klo 12.30–15.00

Eurooppa-sali, HelsinkiWebinaari on ilmainen ja se on suunnattu opettajille ja media- ja demokratiakasvatuksesta kiinnostuneille.

Webinaari lähetetään suorana lähetyksenä YouTube-kanavalla.

Webinaarin videot, esitykset, infograafit, julisteet ja tallenteet löytyvät tilaisuuden jälkeen faktabaari.fi sivustolta!

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumisia: kari@faktabaari.fi


OHJELMA

| | | | — | — | | 12.30 | Tervetuloa, Mikko Salo, Faktabaari | | 12.40 | Nuoret @ sosiaalinen media, Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun nuoret ja opettaja Pirjo Sallinen | | 13.00 | Informaatiolukutaito-opas & infodemia, Faktabaari, rehtori Kari Kivinen | | 13.20 | Kansainvälisiä näkökulmia medialukutaitoon; painopisteenä Unescon linjaukset, opetusneuvos Paula Mattila, Opetushallitus | | 13.40 | Media- and information literacy projects in Norway, uutispäätoimittaja Helje Solberg, NRK (tbc) | | 14.00 | Euroopan neuvoston ”Free to speak – safe to learn” -projekti - avain demokraattisen toimintakulttuurin ja mediaosaamisen vahvistamiseen, opetusneuvos Kristina Kaihari, Opetushallitus | | 14.20 | EU-vaalit ja suomalaisten nuorten äänestyskäyttäytyminen, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto | | 14.35 | Demokratiakasvatus, vaalilukutaito & vuoden 2021 kunnallisvaalit, opettaja Valentina Uitto | | 14.45 | Loppukeskustelu & yhteenveto, moderaattorina Kari Kivinen |