FAKTAPOHJAISEN JULKISEN KESKUSTELUN PUOLESTA

  Faktabaari muovin tuotannon ilmastokuorman jäljillä

  07.02.2019 Toimitus

  Faktabaarin julkaisemassa videossa muovintuotannon hiilidioksidipäästöistä on ilmeisesti virhe. Asiaa selvitetään ja palaamme tähän pian.

  Lentoliikenteen hiilidioksidipäästöistä puhutaan paljon, mutta muovin tuotannosta päästöjä aiheutuu vuosittain kaksinkertainen määrä. Tällä hetkellä muovin tuotannon osuus teollisuuden ja energiasektorin hiilidioksidipäästöistä on noin kaksi prosenttia. On kuitenkin arvioitu, että jos muovin tuotanto kasvaa ennusteiden mukaisesti, vuonna 2100 noin kolmasosa hiilitalouden hiilibudjetista kertyisi muovien tuotannosta ja muovimateriaaleihin sitoutuneesta hiilestä. Faktabaari keräsi videolle kiinnostavia lukuja sekä muovin tuotannon aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä että muovijätteen polttamisesta koituvista päästöistä.

  Tarkistus esitettiin Tutkitusti. -hankkeen ja Allegra Lab Helsinki ry:n 10.1.2019 järjestämässä tapahtumassa “Ilmastonmuutos: sanoista teoiksi”. Tapahtumaa varten Versus ja Faktabaari olivat yhteistyössä valmistelleet videoita lehdistössä esiintyneistä ympäristöväittämistä. “Ilmastonmuutos: sanoista teoiksi” -tapahtuma järjestettiin osana Tieteiden yön ohjelmaa.  Jaa eteenpäin