FAKTAPOHJAISEN JULKISEN KESKUSTELUN PUOLESTA

  Faktabaari uudistuu - Hae mukaan 17.11. mennessä

  13.10.2016 toimitus

  Mitä sinä voisit tehdä faktapohjaisemman julkisen keskustelun puolesta?

  Oletko huolissasi yhteiskuntakeskustelun tilasta ja tutkitun tiedon epätasaisesta jakautumisesta? Oletko kyllästynyt somessa leviäviin huuhaaväittämiin? Haluatko olla tukemassa journalistikoulujen ja opiskelijoiden faktantarkistustyötä tulevien vaalien yhteydessä? Haluatko tukea ja kehittää Faktabaarin työtä ja oppia faktantarkistuksesta meillä ja muualla?

  Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä “kyllä”, pystyt sitoutumaan avoimuusperiaatteisiimme sekä jaat haasteemme ”faktapohjaisemman julkisen keskustelun puolesta” - hae mukaan! Pyrimme tarjoamaan puitteet osaamisellesi.

  Liity kansallisesti ja kansainvälisesti palkitun Faktabaarin henkilökuntaan tai ystäviin. Verkostoidu asiantuntijoittemme kanssa ja torju postfaktuaalista maailmaa. Ilmoittaudu ensi alkuun baari-iltaan Helsingin Sanomain Säätiön Julkisen Sanan Neuvostoa (JSN:ää) käsittelevän #mediamaanantai-tilaisuuden jatkoille 21.11. kello 19 Päivälehden museolle Helsinkiin. Luvassa lisätietoja, uusi avaus ja auki oleva baari. Ilmoittaudu tästä (Ilmoittautuminen 17.11. mennessä)

  Ennakkotietoa tulevista haasteista

  Avoin yhteiskunta ry:n vaalihankkeista tunnettu Faktabaari on valmistautumassa seuraaviin vaalihankkeisin kanssanne ja vetoaa teihin taas positiivisen pelotteen aikaansaamiseksi – kannattaa argumentoida faktapohjalta – faktapohjaisempien vaalikeskusteluiden puolesta:

  Seuraavia hankkeita on ehdotettu toimittajakoulujen tukena

  • #Kuntavaalit2017 / #Maakuntavaalit2018 – Joukkoistuskokeiluja Faktabaarin metodia hyväksikäyttäen

  • #Presidentinvaalit2018 / #Europarlamenttivaalit2019 – Kampanja toimittajakoulujen kanssa

  Lisäksi harkinnassa rinnalla

  • Faktabaari #medialukutaito – Faktapohjaisemman #vaali-keskustelun puolesta tuleville äänestäjille (13-18 v.)

  • Faktabaari #tiede – Faktapohjaisemman #rokote- tai #energia-keskustelun puolesta

  • Yhteishanke @debattibaari:n kanssa edellisiin liittyen

  Työn pohjaksi tarjoamme mediainnovaatiopalkinnon tiimoilta kehittämämme puitteet: metodologian, verkkosivun ja verkoston sekä kasvupotentiaalia ja kansainväliset verkostomme Euroopassa (@FactBar) ja kansainvälisesti (@factchecknet). Yhdistys hakee hankkeen koordinaatioon myös avustusta ja mahdollistaa joukkorahoituksen keräämisen hankkeiden tueksi. Tule mukaan puolustamaan tutkittua tietoa ja yhä faktapohjaisempaa julkista keskustelua. Faktabaarin nykyhenkilökunta on käytettävissä muttei korvaamaton. Tule luomaan uutta Faktabaaria ja näe maailma faktantarkistajan silmin!

  Kaikki henkilökuntaan kuuluvat saavat halutessaan nimensä Faktabaarin sivuille ja työtodistuksen suoritetun tehtävän mukaisesti.

  Faktabaarin henkilökunnan, Avoin yhteiskunta ry:n ja akateemisen ohjausryhmän puolesta

  Mikko Salo Puheenjohtaja, Faktabaari-hankevastaava Avoin yhteiskunta ry. mikko(at)faktabaari.fi  Jaa eteenpäin