FAKTAPOHJAISEN JULKISEN KESKUSTELUN PUOLESTA

  Osallistu: FactCheckIt – faktantarkistus meillä ja muualla ti 3.4. klo 17-19 Tiedekulmassa (Helsinki)

  01.04.2018 Toimitus

  4 -vuotias Faktabaari kokoaa jälleen aktiivisia totuudenetsijöitä kansainvälisen verkostonsa kanssa toteutettavaanwww.facktcheckingday.comtempaukseen aprillipäivien määrän rajoittamiseksi. Tavoitteena on some-kielellä tiivistettynä ”#yksiriittää #aprillipäivä – #FactCheckIt”.  Toimintansa 2014 Europarlamenttivaalien ja Aprillipäivän yhteydessä aloittaneen Faktabaarin mielestä vuoden muina päivänä totuuden tavoittelun soisi vallitsevan.

  Eli tulkaa kehittämään kanssamme uusia yhä tehokkaampia ja mm. vastuullista journalismia täydentäviä tapoja tehdä näkyväksi #disinformaatio haastetta, joka uhkaa rapauttaa avoimelle yhteiskunnalle tärkeää keskinäisluottamusta ja pahimmillaan ns. kokonaisturvallisuutta. Meillä Suomessa asiat eurooppalaisittain vielä varsin hyvin mutta haasteita tulee riittämään. Keskustelun pohjaksi tarjoamme kokemuksia meiltä ja muualta, sekä viimeisteltäväksi tämän EDUCA-messuillakin sparratun ehdotuksen itsensä toteuttavan ”valeuutismanauksen” korvaamiseksi ja media- ja informaatiolukutaidon voimaannuttamiseksi.


  vvvsanasto

  WWW – maailma tarvitsee mielestämme #vvvsanasto:a faktapohjaisen julkisen keskustelun tukemiseksi. Luodaan tästä yhdessä sellainen? Joukkoistetaan luovuutta. Tämä ja mm. odotettu Suomalaisen Presidentinvaalien faktantarkistustoiminnan analyysi 3.4. kanssanne. 4-vuotias Faktabaari tarjoaa kuohuvat. Tervetuloa!

  Tiistain 3.4. tilaisuudessa Mikko Salo kertoo kokemuksistaan Euroopan komission neuvonantajaryhmästä faktantarkistuksen ja media- ja informaatiolukutaidon osalta, Severi Hämäri esittelee politiikantutkija Ari-Elmeri Hyvösen kanssa tekemäänsä selvitystä mediatalojen ja Faktabaarin faktantarkistustoiminnasta tammikuussa 2018, ja Petra Piitulainen-Ramsay esittelee ja johdattelee keskusteluun Faktabaarin ja faktantarkistuksen tulevaisuuteen maassamme. Kommentaattoreina lisäksesi mm. Faktabaarin EDU medialukutaitohanketta pilotoineen Helsingin Ranskalais-suomalaisen koulun rehtori Kari Kivinen ja Faktabaarin pitkäaikaiset tukijat professorit Pirjo Hiidenmaa ja Esa Väliverronen.

  Tilaisuus on kaikille avoin, joten tuo myös kiinnostuneet kaverisi aprillipäivien rajoittamiseksi yhteen.

  Ohjelma:

  17:00 Tilaisuus alkaa

  17:15 Mikko Salo: EU-disinformaatio faktantarkistuksen ja medialukutaidon haasteena

  17:40 Severi Hämäri: Faktantarkistus Suomessa: Oppeja vuoden 2018 presidentinvaaleista -raportin julkaisu

  18:10 Petra Piitulainen-Ramsay: Faktabaari kohtauspaikkana - katsaus toimintaan

  18:30 Yleinen keskustelu faktantarkistustoiminnan jatkosta Suomessa

  19:00 Tilaisuus päättyy

  Aika: 3.4 17-19 Paikka: Tiedekulma

  Faktabaari:n kansainvälisen Faktantarkistuspäivän tapahtuma: www.factcheckingday.com

  Ilmoittautumisia toivotaan:https://www.facebook.com/events/1574470762674163/

  Lisätietoja:
  toimitus@faktabaari.fi
  www.faktabaari.fi  Jaa eteenpäin