FAKTAPOHJAISEN JULKISEN KESKUSTELUN PUOLESTA

  Mitä on EU-fakta?

  30.03.2014 toimitus

  Mitä on fakta ? Kielitoimiston sanakirjan mukaan fakta on yksilöllisestä käsityksestä tai tulkinnasta riippumaton asia, tosiasia.

  Entä mitä on EU-fakta?  Tämä on tärkeä kysymys. EU on monimutkainen poliittinen projekti ja keskustelu siitä valmiiksi arvolatautunutta. Mistä rakentuu kaipaamamme vankempi pohja julkiselle EU-keskustelulle? EU-asioissa on harvoin yhtä totuutta. Keskustelu EU:sta on kirjavaa, ja päätöksenteko on jatkuvia kompromisseja ja intressien yhteensovittamista.

  Faktabaari tarjoilee EU-faktaa muun muassa lainsäädännön,  virkamiestiedon, tilastojen ja tutkimusten avulla. Faktoja suodattavat Faktabaarissa vapaaehtoispohjalta toimittajat, asiantuntijat, informaatikot ja tilastotieteilijät. Yleisimmät julkisuudessa esitetyt väitteet liittyvät EU:n rakenteeseen ja toimintaan. Niiden tuntemista ei voi vaatia kaikilta äänestäjiltä, mutta niitä voi mielestämme vaatia ainakin lainsäätäjiksi pyrkiviltä eurovaaliehdokkaalta, EU-asioita kommentoivilta poliitikoilta sekä heitä arvioivilta median edustajilta.  EU-faktat eivät saa olla niin vaikeita, etteikö oppivelvollisuutensa suorittanut äänestäjä niitä oppisi. Me faktabaarilaiset haluamme lisätä julkiseen keskusteluun tosiasioita, jotta sinä saat tehdä omat arvopohjaiset valintasi.

  Faktapohjalta!

  Faktabaarin toimitus  Jaa eteenpäin