FAKTAPOHJAISEN JULKISEN KESKUSTELUN PUOLESTA

  Avoin Yhteiskunta ry

  Avoin yhteiskunta ry on vuonna 2010 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on edistää yhteiskunnan avoimuutta monipuolisesti.

  Suomeen on syntynyt viime vuosina vahva avoimia toimintamalleja edistävä verkosto, joka ilmentyy muun muassa avoin data, avoin tieto ja avoin hallinto -liikkeinä. Avoin yhteiskunta ry. on osa tätä kokonaisuutta ja pyrkii toimimaan jäsenistönsä kiinnostuksen ohjaamana erityisesti niillä osa-alueilla, missä muut eivät toimi. Tarkoituksemme ei ole luoda päällekkäistä toimintaa vaan toimia osana aktiivisia projekteja tai liikkeitä aina kun mahdollista ja luoda itse hankkeita silloin kuin sopivaa muuta toimijaa ei ole näköpiirissä jäsenistöä kiinnostaville aktiviteeteille.

  Yhdistyksen pitkäaikaisin hanke on alkujaan vuoden 2014 Europarlamenttivaaleihin perustettu Faktabaari -faktantarkistuspalvelu. Hankkeen tavoitteena on edistää yhteiskunnan faktapohjaista julkista keskustelua. Faktabaari on suunnattu niin toimittajille, ehdokkaille ja ennen kaikkea lähdekriittisille kansalaisille. Palvelun sisältö on avointa (Creative Commons - Attribution -lisenssillä).

  Lisää tietoja hankkeesta ja sen taustoista löydät Faktabaari.fi:stä tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen hallitukseen (hallitus(at)avoinyhteiskunta.me) puheenjohtajanaan Mikko Salo (mikko.salo(at)iki.fi).

  Alla olevan ajankohtaista osion blogeilla yhdistys viestii pääosin Faktabaaria tukevasta toiminnastaan. Yhdistys myös valvoo, että Faktabaarin toimitus toteuttaa Faktabaarin sivuilla julkaistuja avoimuusperiaatteita. Faktabaari on journalistisesti riippumaton yhdistyksestä.

  Ajankohtaista  Jaa eteenpäin