Avoin yhteiskunta ry 2023 hallitus Faktabaarin tukena

Avoin yhteiskunta ry:n vuosikokous 27.3.2023 valitsi yhdistykselle uuden hallituksen edistämään Faktabaarin työtä faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen informaatiolukutaidon puolesta. Kantavana ajatuksena on saattaa Faktabaarin toiminta vakaalle pohjalle 2.4.2024 juhlittaviin 10-vuotissyntymäpäiviin mennessä.

Faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen informaatiolukutaidon puolesta vapaa-aikaansa antavat hallituksessa vuonna 2023:

Mikko Salo, puheenjohtaja

Joonas Pörsti, varapuheenjohtaja

Kari Kivinen, rahastonhoitaja, EDU-vastaava

Mikko Norros, sihteeri

Harto Pönkä

Marianne Paasi

Minna Aslama Horowitz 

Aki-Mauri Huhtinen

Juha Leviäkangas

Lisäksi hallituksen kokouksissa pysyvä läsnäolo-oikeus ilman äänioikeutta on Faktabaarin vastaavalla toimittajalla Pipsa Havulalla.

Uusi hallitus kattaa monipuolisesti Faktabaarin toimikenttää ja tukee kansalaisyhteiskuntaa. Jäsenet ovat mukana yksityishenkilöinä usein informaatiolukutaidon riippumattomina ammattilaisina tuntien muun muassa journalistista mediaa, opetus- ja mediakasvatus kenttää sekä alan tutkimusta ja hyvän hallinnon osaamista. Yhteisenä tavoitteena tukea  kriittistä ajattelua, rakentavaa keskustelua ja avoimuutta. 

Yhdistys ja uusi hallitus kiittävät samalla hallituksesta vuorostaan pois jääneitä aktiivejaan Petra Piitulainen-Ramsayta ja Elsa Kivistä tärkeästä panoksestaan kasvuvuonna 2022.

Hallituksen tavoitteena on tukea Faktabaaria erityisesti pohjoismaisessa EDMO NORDIS - kontekstissa 2024 vaalien lähestyessä. Jatkaa mm. Sitran kanssa digissivistystyötä ja digitaalis informaatiolukutaitoa digiajan demokratian kansalaistaitona sekä varmistaa suomalaisosallistuminen faktantarkistuksen entisestään tiivistyvissä kansainvälissä verkostoissa. Keskeisenä tavoitteena on myös Faktabaarin perusrahoituksen varmistaminen ja samanhenkisten toimijoiden saaminen mukaan Faktabaarin kolmen toimintamuodon EDU, PRO ja FORUM puitteissa verkkomaailman infomaatiohaasteiden edelleen kasvaessa.

Yhdistyksen ja Faktabaarin yhteinen taitettu 2022 vuosikertomus julkaistaan lähiaikoina. Taustaksi on tarjolla jo hallinnollisempi toimintakertomus. Taloushallinto ja rakenteemme  mahdollistavat jo nyt kasvua vaikuttavaksi ja riippumattomaksi suomalaistoimijaksi.  

Faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen infomaatiolukutaidon puolesta kanssanne.

Lisätietoja

Hallituksen jäsenet twitterissä

Linkki Avoin yhteiskunta ry 2022 toimintakertomukseen

Linkki Avoin yhteiskunta ry 2021 vuosikertomukseen (korvataan myöhemmin 2022 vuosikertomuksella)

Linkki yhdistyksen sääntöihin https://faktabaari.fi/avoinyhtk/

Linkkejä yhteistyötahoihin twitter lista

Yhdistyksen verkkosivu itsenäisenä kokonaisuutena Faktabaarin tietoturvallisen julkaisualustan suojissa, jonne on ohjaus yhdistyksen vanhalta sivustolta http://www.avoinyhteiskunta.me

Sivusto, Faktabaarin uutiskirje ja twitter tili toimivat yhdistyksen pääasiallisina viestintäkanavina.

Miten sinä voisit tukea toimintaamme? Ota yhteyttä puheenjohtajaamme  mikko.salo(at)iki.fi tai hallitukseen avoinyhtk(at)faktabaari.fi

avoinyhtk@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.