Faktabaari avaa jälleen ovensa alkuvuodesta

_Hanke puuttuu asiavirheisiin eduskuntavaalikampanjan aikana_

Faktantarkistushanke Faktabaari avaa jälleen ovensa ensi vuoden alussa, kun se alkaa käydä läpi tulevien eduskuntavaalien alla esitettyjä väitteitä ja tarvittaessa korjata niitä.

Hankkeen uudelleenkäynnistys mahdollistuu, kun Helsingin Sanomain Säätiö myönsi Faktabaarille 59 000 euron toiminta-avustuksen syyskuussa 2014.

Hankkeen valmisteluvaihe alkaa välittömästi, jotta Faktabaarille saadaan koottua mahdollisimman laaja asiantuntijaverkosto ja verkkoalustalle tarpeeksi eduskuntaa ja vaaleja koskevaa yleissisältöä.

Kansalaiset voivat alkaa esittää kysymyksiä ja pyytää tarkistuksia havaitsemiinsa väittämiin alkuvuodesta, kun puolueiden vaalikampanjat on polkaistu käyntiin.

Faktabaari tarjoaa faktoja eduskuntavaalikeskustelussa ilmeneviin asiavirheisiin aiemman eurovaalihankkeen tapaan. Internetissä toimiva Faktabaari valvoi kevään eurovaalikeskustelua ja tarkasti vaalipäivän aattoon mennessä yli 60 Euroopan unionia koskevaa väittämää ja korjasi niistä yli 40.

Faktabaari luo edellytyksiä faktapohjaiselle julkiselle vaalikeskustelulle ja laatujournalismille.

Sosiaalista mediaa, joukkoistamista ja avointa lähdekoodia hyödyntävä palvelu on suunnattu ensisijaisesti tiedotusvälineiden edustajille ja mielipidevaikuttajille.

Hankkeeseen liittyy koulutusprojekti faktantarkistuksesta yhteistyössä viestintäkoulutusta antavien yliopistojen kanssa.

Faktabaari on jo ehtinyt saada kansainvälistä tunnustusta, kun se on otettu mukaan Euroopan-laajuiseen viestintäkilpailuun.

Julkisen sektorin tiedottajien eurooppalaisen foorumin European Public Communication Award -palkinnosta kisaava Faktabaari on toinen suomalainen hanke 28 ehdokkaan joukossa.

Palkinnot jaetaan EuroPCom-konferenssin yhteydessä ratkeavassa, julkisen sektorin viestintään keskittyvässä  loppukilpailussa 15.10.2014 Brysselissä. Faktabaari on kutsuttu paikalle esittelemään hankettaan.

Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin kansalaispalvelu. Se ei toimi minkään poliittisen puolueen puolesta tai puoluetta vastaan.

Faktabaarin toteutuksen taustalla on Avoin yhteiskunta ry_. _Yhdistyksen tarkoituksena on edistää avoimuutta keskeisenä yhteiskunnallisena perusarvona, tuoda yhteiskunnallinen päätöksenteko lähelle kansalaista sekä antaa kansalaisille entistä parempia mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.

Lisätietoja antaa Faktabaarin isäntä Mikko Salo, puh: 040 5565050 toimitus@faktabaari.fi www.faktabaari.fi Twitter: @Faktabaari FB: facebook.com/faktabaari

avoinyhtk@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.