Faktabaarin vaalistartti: Eurooppa-aiheisia tapahtumia 3.5, 4.5. ja 7.5.

Faktabaari järjestää webinaarin journalisteille ja on mukana kahdessa Eurooppapäivän tapahtumassa Helsingissä.

Keväällä valmistaudutaan kesäkuun eurovaaleihin, ja Faktabaari ottaa toukokuun alussa kovan startin kolmen tapahtuman voimin.

3.5. järjestetään journalisteille ja alan opiskelijoille ilmainen webinaari EU-vaaleista ja vaalihäirinnästä. EU-vaalit, Eurooppa-päivä, Voitonpäivä ja Euroviisut lähestyvät – ja niin myös tilaisuudet väärän informaation levittämiselle ja polarisaation lietsomiselle. Tässä webinaarissa on kiinnostava kattaus sekä kotimaisia että pohjoismaisia asiantuntijoita, jotka antavat työkaluja journalisteille faktapohjaiseen vaalijournalismiin. Linjoille ovat tervetulleita kaikki suomalaiset toimittajat ja toimittajaopiskelijat, jotka haluavat päivittää tietämystään EU-vaaleista, disinformaatiosta ja faktantarkistustyökaluista.

4.5. olemme mukana juhlimassa Eurooppa-päivää Kansalaistorilla. Nousemme lavalle klo 15.50 esittelemään AI-to peliä, Digivaalivahtia ja puhumaan digitaalisen informaatiolukutaidon merkityksestä. Odotamme suurta yleisöä, sillä heti meidän jälkeen lavalle nousee eduskunnan puhemies, ja hänen jälkeensä lavalla pidetään suuri EU-vaalitentti.

7.5. järjestetään Eurooppa-päivän asiaohjelma Oodissa. Järjestämme ohjelmaan paneelin klo 13.00. Tarjolla on Digivaalivahdin esittely eurooppalaisessa kontekstissa, digitaalista infomaatiolukutaitoa ja keskustelua digiajan demokratiasta historiallisen vaalivuoden alla. EU on tehnyt pitkäjänteistä työtä reilumman ja yksityisyyttämme kunnioittavan datatalouden ja demokratian eteen. Pelisääntöjä on määritelty merkittävää digitaalista valtaa käyttäville alustayhtiöille ja suurta murrosta ennakoivalle generatiiviselle tekoälylle. Missä menemme juuri nyt ja mitä meidän tulisi kysyä EU-vaalien ehdokkailta? Miten Faktabaarin digivaalivahti ja sinä voitte edesauttaa reiluja digivaaleja?

Pysähdy, harkitse, tarkista – ja muista äänestää!

Kuvat: Marit Henriksson / Ninara / Finna / Santeri Viinamäki / Midjourney

nordis logo

i2i logo

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.