Tallenne: Miten informaatiovaikuttamista tapahtuu? Tunnista ja taklaa

Jyväskylän yliopiston, Criticalin ja Faktabaarin yhteistapahtumassa keskusteltiin informaatiovakuttamisesta ja siitä, mistä sen tunnistaa.

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta järjesti 5. huhtikuuta 2022 yhteistyössä CRITICAL-hankkeen ja Faktabaarin kanssa tapahtuman ”Miten informaatiovaikuttamista tapahtuu? Tunnista ja taklaa”. Tapahtuma nauhoitettiin ja tallenne on katsottavissa tästä linkistä. Tallenteeseen saa myös tekstityksen.

Tallenteen ohjelma   Tallenteessa nähdään mediakasvatuksen yliopistonlehtori Reijo Kupiaisen (TUNI) luento aiheesta ”Informaatiovaikuttamisen tekniikat”. Faktabaari EDU:n vetäjä Kari Kivinen kertoo, kuinka suurena ongelmana disinformaation leviäminen nähdään EU:ssa ja miten sitä yritetään torjua.

Faktabaarin  faktantarkistaja Pipsa Havula kertoo, miten faktantarkistaja tarkistaa väitteiden paikkansapitävyyden sekä antaa käytännön vinkkejä informaatiovaikuttamisen ja disinformaation tunnistamiseen.

Faktabaari on koonnut vinkkejä muun muassa Tarvikkeita sometantereelle 1 ja Tarvikkeita sometantereelle 2 -blogipostauksiin.

Lisätietoja ja -taitoja Faktabaarin verkkosivulta ja Criticalin hankesivulta.

edu@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.