Jussi Halla-aho: ”Maassamme asuvien Somalian kansalaisten työllisyysaste Suomessa on 13,2 prosenttia”

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) kirjoitti blogissaan 1.4.2012, että Suomessa asuvien Somalian kansalaisten työllisyysaste on 13,2 prosenttia.

”Kuten tunnettua on, Suomen näkyvin, äänekkäin ja monikulttuuriselta rikastuttavuuskertoimeltaan merkittävin vähemmistö, somalit, ei suoriudu erityisen hyvin työmarkkinoilla. Maassamme asuvien Somalian kansalaisten työllisyysaste on 13,2%.”

Väite on oikein, jos tarkastellaan vuoden 2010 lukuja, joita Halla-ahon blogissaan lähteenä käyttämä Helsingin Sanomat samana päivänä julkaistussa artikkelissaan käyttää.

Kun puolestaan tarkastellaan vuoden 2011 työllisyysastetta, Tilastokeskuksen mukaan Somalian kansalaisten työllisyysaste oli 14,1 prosenttia ja Suomen somalinkielisten työllisyysaste oli samaan aikaan noin 23 prosenttia.

Työllisyysasteella tarkoitetaan työllisten osuutta 15–64-vuotiaista.

OIKAISU: Juttua on muutettu 21.4.2016 klo 20.21: aiemmassa versiossa väitettiin, ettei Halla-ahon väite oli väärin ja todettiin, ettei hän maininnut blogissaan lähdettä. Blogissa kuitenkin on käytetty lähteenä saman päivän Helsingin Sanomia.

LISÄYS: Juttua muutettu 22.4.2016 klo 13.21: uuteen versioon lisätty vuoden 2011 työllisyysaste, jonka mukaan Suomen somalinkielisten työllisyysaste oli noin 23 prosenttia.

Lähteet:

Somalialaisten maahanmuuttajien työllistymisessä ja yrittäjyysaktiivisuudessa maiden välisiä eroja Maahanmuuttajien työllistymisestä Tilastokeskuksen PX-Web-tietokannat

toimitus@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.