VIHDIN UUTISET: AHDISTELUVÄITTEET OLIVAT KEKSITTYJÄ

Vihdin Uutiset kertoi 21.1.2016 julkaistussa jutussaan, että vihtiläisten teinityttöjen ahdisteluväitteet olivat keksittyjä. ”He sepittivät tarinan, jonka mukaan kolme Hopeaniemen vastaanottokeskuksessa asuvaa turvapaikanhakijamiestä olisi eri tavoin ahdistellut heitä kirkonkylällä.”

Väite on 50/50

”Tytöt ovat aivan omaehtoisesti menneet rupattelemaan miesten kanssa”, rikoskomisario kertoo Vihdin Uutisten jutussa. Kyse on viime marraskuun tapahtumista Vihdin kirkonkylällä. Kaksi teinityttöä kertoi, että kolme Vihdin Hopeaniemen vastaanottokeskuksen asukasta ahdisteli heitä seksuaalisesti kirkonkylän marketin edustalla.

Rikoskomisario Rauli Salonen antoi Vihdin Uutisille ja Helsingin Sanomille lausunnon, jonka mukaan ahdisteluväite olisi keksitty. Tutkimuksissaan poliisi oli katsonut kaupan kameratallenteet ja päätynyt siihen, että tytöt olivat sepittäneet ahdistelutarinan ja olleet miesten kanssa tekemisissä vapaaehtoisesti.

Tietoa siteerattiin laajasti, ja myös MTV Uutiset ja Helsingin Sanomat uutisoi asiasta.

Rikospaikka oli kuitenkin kauempana marketeista, eikä siinä ollut kameravalvontaa. Tytöt ja heidän perheensä järkyttyivät väärän tiedon leviämisestä ja vaativat korjausta. Myös vihtiläiset ryhtyivät hakemaan oikeutta asiassa, ja tekivät medialle korjauspyynnön uutisoinnista. Tutkinnanjohtajasta tehtiin kantelu poliisihallitukseen.

Epäilty ahdistelutapaus johti sittenkin rikostutkintaan ja syyteharkintaan.

Kahta turvapaikanhakijaa epäillään kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostoyrityksestä. Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Saila Tuomala sanoo asian olevan tällä hetkellä syyteharkinnassa. Juttu on siis vireillä, mutta käsittelypäivä ei ole vielä tiedossa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on antanut huomautuksen lausunnon antaneelle tutkinnanjohtajalle, ja hänestä on tehty hallintokantelu.

Tapahtumasarjan aikajana toukokuuhun 2016 asti.

Lähteet: Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto Vihdin Uutiset MTV uutiset Helsingin Sanomat

toimitus@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.