Faktabaari kiittää kuluneesta vuodesta ja jää joululomalle

Kuluneen syksyn aikana Faktabaari on uusinut toimituksensa, uudistanut toimituksellisen työn, ottanut käyttöön uusia työkaluja, edistänyt tiedonvälitystä asiantuntijoiden välityksellä, kouluttanut, verkostoitunut koti- ja ulkomailla sekä suunnitellut ja toteuttanut joukkorahoituskampanjan sekä järjestänyt vaalikisakatsomon yhdessä Helsingin yliopiston Tiedekulman kanssa. Tätä kaikkea on tehnyt kourallinen ihmisiä rakkaudesta lajiin.

Todellisuus on joillekin kuin värityskirja, jota voi värittää valitsemillaan värikynillä juuri sen näköiseksi ja väriseksi kuin haluaa. Faktabaari tekee vapaaehtoisvoimin työtä sen puolesta, että valituksi tulevat oikeat värit ja ihmisillä olisi siten paremmat eväät elää oikein väritetyssä todellisuudessa.

Olemme tänä syksynä onnistuneet tavoittamaan satoja uusia toiminnastamme kiinnostuneita henkilöitä. Faktabaarin Twitter-seuraajien määrä on kasvanut 7 152:ään ja Facebook-seuraajia on jo huikeat 9 513.

Joukkorahoituskokeiluumme osallistui marras-joulukuussa 34 mesenaattia, jotka muuttivat tykkäämisen toiminnaksi yhteissummalla, joka oli noin kymmenesosa minimitavoitteesta. Lämmin kiitos teille kaikille osallistuneille! Rauenneen hankkeen osalta mesenaatti-palvelu palauttaa tukisummat rahoittajille, Uusia tilaisuuksia tukea tulee ja palaamme tällöin asiaan.

Käynnissä oleva presidentinvaalihanke oli rahoituskampanjan kärki. Työssämme on kyse muustakin kuin vain presidentinvaaleista. Katseemme on koko ajan suunnattu eteenpäin – tulevaisuuden äänestäjiin ja toiminnan uudistamiseen. Työmme ei riipu tästä rahoituksesta, mutta on selvää, ettei se tule olemaan yhtä vaikuttavaa. Laadusta emme tingi koskaan, mutta määrästä joudumme tinkimään. 

Faktabaari siirtyy nyt joululomalle ja jatkaa työtä presidentinvaalihankkeen parissa tammikuussa loppiaisen jälkeen. Toimituksen uudelleen organisoitumisen myötä jatkamme työtä suunnitellusti päähuomio kiinnitettynä medialukutaitoon ja opiskelijayhteistyöhön. Faktabaari on muun muassa suunnitellut yhdessä Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun kanssa medialukutaitoprojektia, jota esitellään Educa-messuilla tammikuussa. Projekti on herättänyt kansainvälistäkin kiinnostusta.

Faktabaari tarjoaa noin kymmenelle journalistiopiskelijalle mahdollisuuden tulla osana opintojaan osaksi vaalihankkeen toimitusta tammikuun hektisimmille viikoille. Opiskelijoita on syksyn aikana perehdytetty ja osa on jo aloittanutkin taustatyön tekemisen. Faktabaari on sitoutunut opiskelijoiden ohjaamiseen ja huolehtimaan, että he saavat ammattitaitoa tukevan kokemuksen.

Olemme julkaisseet tulevasta käsikirjastamme osia pitkin syksyä ja tammikuussa se on saatavissa kokonaisuutena. Käsikirja on ollut yksi kuluneen vuoden isoista ponnistuksista. Se on toimitettu ennen kaikkea faktapohjaisen yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseksi ja siksi tyyliimme kuuluen tarjoamme sen kaikkien saataville.  Olemme myös pyytäneet ja toimittaneet kuusi Baaripuhetta-asiantuntijakolumnia aiheista, jotka tukevat yhteiskunnallista keskustelua ja faktantarkistustoimintaa. Kolumnisarja jatkuu ensi vuonna.

Tekemämme talkootyön muuttaminen kokoaikaiseksi kestävän rahoituspohjan turvin on yksi pidemmän ajan tavoitteistamme. Olemme luoneet onnistuneen ja laadukkaan konseptin. Tämän vahvan konseptin ja yhteisömme laajan osaamisen avulla jatkamme jälleen ensi vuonna yhteistyössä faktantarkistustoiminnan kehittämistä muiden kotimaisten ja ulkomaisten faktantarkistajien kanssa.

Faktabaari kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää ja rentouttavaa joulua. 

Faktabaari on riippumaton faktantarkistuspalvelu, jonka tehtävänä on tukea faktapohjaista julkista keskustelua. Oikaisemme vääriä väitteitä ja tuemme tutkitun tiedon saatavuutta. Toimimme osana kansalaisyhteiskunnan pyrkimystä puolustaa itseään kaikenlaiselta disinformaatiolta ja hämmentämiseltä. Olemme vastavoima pelolle ja epävarmuudelle. Tuomme varman, tutkitun tiedon avoimesti kaikkien saataville.

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.