Digilukutaito kansalaistaidoksi -webinaarisarja kansalaisopistojen ja kirjastojen työntekijöille

Faktabaarin ydintavoitteita on digitaalisen informaatiolukutaidon ja faktantarkistuksen edistäminen ja teemaan liittyvien kansalaistaitojen lisääminen laajasti suomalaisessa yhteiskunnassa. Tämän vuoksi kysyimme yhdessä Kansanvalistusseuran kanssa, mitä kirjastojen ja kansalaisopistojen työntekijät toivoisivat mediakasvatustyönsä ja medialukutaitokehityksensä tueksi. Vastauksia tuli yli sata. Niiden pohjalta teimme Kansanvalistusseuran kanssa sisältöä Digilukutaito kansalaistaidoksi -webinaarisarjaan, joka on suunniteltu vastaamaan kansalaisopistojen ja kirjaston työntekijöiden tarpeisiin ja toiveisiin. Webinaarisarjan tavoitteena on tukea heitä roolissaan kansalaisten media- ja digilukutaitojen vahvistajina. Ensimmäinen webinaari on syyskuussa.

Ilmoittautuminen webinaareihin alkaa 1.9.2023. Mukaan pääsee aina 60 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua yhteen, useampaan tai vaikka kaikkiin tapahtumiin. Webinaarit ovat maksuttomia ja niiden kieli on suomi ellei toisin mainita. Jos et jostain syystä pääsekään osallistumaan webinaariin, johon olet jo ilmoittautunut, ilmoitathan siitä ajoissa, jotta jonotuslistalta voi vapauttaa paikan seuraavalle.

Webinaarisarja on osa hanketta, jonka Kvs-säätiön toteuttaa yhteistyössä Faktabaarin, Helsingin kaupunginkirjaston ja Kansalaisopistojen liitto KoL:n kanssa.

Digilukutaito kansalaistaidoksi -webinaarisarja:

4. Torstai 23.11. klo 13-15

Henkilötietojen ja yksityisyyden suojaaminen: Millaisia tietoja voidaan säilyttää? Miten suojautua identiteettivarkauksilta?
Puhuja: Sosiaalisen median ja tietosuojan asiantuntija Harto Pönkä

5. Torstai 7.12. klo 13-15

Miten algoritmit vaikuttavat käyttäytymiseemme? Mitä meidän pitäisi tietää niihin liittyvistä eettisistä kysymyksistä ja oikeuksistamme?
Puhuja: väitöskirjatutkija Laura Savolainen, Helsingin yliopisto

Menneet:

1. Torstai 28.9. klo 13-15

Virheellisen tiedon tehokas torjunta: Miten kuvamanipulaation voi tunnistaa? Mikä on paras tapa tarkistaa lähteet?
Puhuja: vastaava toimittaja Pipsa Havula, faktantarkistuspalvelu Faktabaari

2. Torstai 12.10.2023 klo 13-15

Digitaalisten palveluiden keräämän tiedon hallinta: Millaisia tietoja meistä kerätään? Miten niitä voidaan käyttää ja miten niitä voi itse hallita?
Puhuja: Mikko Hyppönen, WithSecure

3. Torstai 9.11.klo 13-15

Miten puuttua verkkohäirintään?
Puhuja: sometohtori ja sosiaalisen median tutkija Suvi Uski

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.