Tervetuloa verkostoitumaan Demokratiadrinkeille 5. lokakuuta!

Demokratiadrinkit on kaikille avoin tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen demokratian puolustajia ja aiheesta kiinnostuneita keskustelemaan, kuuntelemaan, ideoimaan ja inspiroitumaan. Avoin yhteiskunta ry:n ja Faktabaarin järjestysvuorolla näkökulma on digitaalisessa informaatiolukutaidossa.

Faktabaaria mahdollistava Avoin yhteiskunta ry on yhdessä yhteistyökumppaninsa Sitran kanssa tuonut Demokratiadrinkit-kokoontumiset Suomeen. Demokratiadrinkkien tarkoituksena on suomalaisen demokratiatyön tukeminen osana kansainvälistä Democracy Drinks -verkostoa.

Suomen verkosto lanseerattiin Sitran kansainvälisenä demokratiapäivänä pitämässä Hyvää huomista, demokratia -tapahtumassa 15.9.2022. Seuraavat Demokratiadrinkit kutsuu koolle 5. lokakuuta Avoin yhteiskunta ry ja Faktabaari.

“Isännöimällä Faktabaarimme kanssa tilaisuutta 5.10. haluamme tukea demokratian puolustamisen ja sen digiaikaan uudistamisen kanssa töitä tekevien toimijoiden rentoa verkostoitumista. Yhdistyksen ja Faktabaarin näkökulma on digitaalinen informaatiolukutaito, jota pidämme digiajan demokratian kansalaistaitona. Osallistujien ja tulevien kuukausittaisten tilaisuuksien osalta näkökulmaa saa ja kuuluukin kuitenkin vaihdella vapaasti”, Avoin yhteiskunta ry:n puheenjohtaja ja Faktabaarin perustajajäsen Mikko Salo kertoo.

Verkoston idean esitteli Hyvää huomista demokratia -tapahtumassa Defend Democracy -säätiön edustaja Alice Stollmeyer, joka puheenvuorossaan kuvasi tilaisuuden luonnetta.

“Demokratiadrinkit on paikka, jossa pääsee tapaamaan samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä epävirallisessa ympäristössä. Akateemikot eivät pidä siellä pitkiä puheita, vaan kyse on enemmänkin konferenssien kahvitaukotunnelmasta. Juuri niissähän ihmisiin tutustutaan. Online-maailma on niin polarisoiva, että on tärkeää jatkaa ihmisten tapaamista myös kasvotusten, vaihtaa ajatuksia ja käydä ihan oikeita keskusteluja”, Stollmeyer luonnehti. 

Demokratiadrinkit järjestetään jatkossa joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Lisätietoja ja tiedotusta koordinoidaan Sitrasta

Tervetuloa mukaan 5. lokakuuta! Demokratiadrinkit järjestetään klo 17 alkaen Kitty’s Public Housessa Helsingissä. Tilaisuus on omakustanteinen.

Avoin yhteiskunta ry ja Faktabaari

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.