Ensimmäiset maahanmuuttofaktat tiskiin

Faktabaarin ja Haaga-Helian toimittajakoulutuksen kevään yhteiskurssi on edennyt toimitusvaiheeseen. Journalismin opiskelijat tarkistavat seuraavan kuukauden ajan faktoja maahanmuuttoon, turvapaikanhakijoihin ja pakolaisiin liittyvistä väitteistä.

Kuka tahansa voi lähettää väitteen tarkistettavaksi tällä lomakkeella.

Ennen toimitustyön alkua kurssilla ovat vierailleet aihetta taustoittamassa Poliisin viestintäpäällikkö Marko Luotonen, Suomen Pakolaisavun viestintäpäällikkö Kaisa Väkiparta, Suomen Punaisen Ristin tiedottaja Mirva Helenius sekä Eduskunnan kirjaston johtava tietoasiantuntija Kristiina Hakala.

Luotonen kertoi viranomaisten joutuneen muuttamaan tiedotustrsategiaansa maahanmuuttokeskustelun ylilyöntien takia. Poliisi on joutunut julkisuudessa oikomaan huhupuheita ja suoranaisia valheita. Myös Väkiparta ja Helenius kertoivat joutuneensa oikomaan turvapaikanhakijoita koskevia vääriä väittämiä.

Ennen faktantarkistusvaihetta opiskelijatoimitus kokosi termipankin maahanmuuttoteemaan liittyvistä käsitteistä edistämään faktapohjaista keskustelua.

Toimitushankkeen aikana faktoja tarkistavat seuraavat Haaga-Helian journalismiopiskelijat: Savolainen Nora Vironen Elina von Bell Marie Asikainen Milla Karppinen Noora Nyman Eini Karhapää Susanna Linnasalmi Marjo Halonen Sinimaria Ylitalo Silja Koivistolainen Jani Vaittinen Hanna Puljujärvi Ismo Aspholm Petra Paananen Tanja Murto Kaisa Kaskinen Miikka Kyyrö Aleksi Pakarinen Johanna

Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin kansalaispalvelu. Se ei toimi minkään poliittisen puolueen puolesta tai puoluetta vastaan. 2014 aloittaneen Faktabaarin toteutuksen taustalla on Avoin yhteiskunta ry. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää avoimuutta keskeisenä yhteiskunnallisena perusarvona, tuoda yhteiskunnallinen päätöksenteko lähelle kansalaista sekä antaa kansalaisille entistä parempia mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.

** Lisätietoja Faktabaarista: ** Faktabaarin taustoja

Twitter: @Faktabaari

Facebook: facebook.com/Faktabaari

**Haaga-Helian vastuuhenkilö:

**

Koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi

Twitter: @aleppis

Sähköposti: anne.leppajarvi@haaga-helia.fi

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.