Kuka Faktabaari? Henkilökuntamme presidentinvaalit -hankkeessa

Poliittinen faktantarkistus ja disinformaation näkyväksi tekeminen on tärkeää ja haastavaa avoimessakin yhteiskunnassamme. Luottamuksen lisääminen vaatii ennen kaikkea avoimuutta. Faktabaarin toiminnassa avainasemassa on jatkuvasti kanssanne kehittämämme toimitusprosessi. Lisäksi lukijoille on tärkeää tarjota mahdollisuus arvioida presidentinvaalit  -hankkeen roolitus ja erityisesti vastaavien henkilöiden taustat hakiessamme joukkorahoitusta teiltä tammikuulle.

Nostimme tähän blogiimme verkkosivuiltamme presidentinvaalit hankkeen henkilökunnan osuuden. Tämä porukka luottaa tukeenne työskennellessään pääasiassa vapaaehtoispohjalta faktapohjaisen julkisen presidentinvaalit -keskustelun puolesta - #TueFaktabaaria.

**Petra Piitulainen-Ramsay, **Presidentinvaalit-hankkeen vastaava toimittaja (LinkedIn)(Twitter)

  • Kuka: Freelance-toimittaja ja -kuvaaja

  • Mitä: Oikeudenmukaisuuden vaalija, jonka mielestä totuudella on vielä arvoa myös politiikassa. Toiminut aiemmin faktantarkistajana eduskunta- ja kuntavaalihankkeissa sekä syksystä 2016 lähtien osana Faktabaarin kehitysryhmää.

  • Miksi: Koska oikeudenmukaisuus syntyy tosiasioista.

Severi Hämäri, Presidentinvaalit-hankkeen toimituskunnan jäsen ja blogivastaava (Twitter)

  • Kuka? Tohtorikoulutettava, asiantuntija ja puhetaidon opettaja. Tutkii kriittistä päätöksentekoa ja siihen vaikuttamisesta.

  • Mitä? Toimii kansalaisvaikuttamisen, journalistiikan, asiantuntijoiden ja päättäjien välisillä rajapinnoilla. Hämäri pyrkii kaikella toiminnallaan parantamaan niin julkisia kuin pieniäkin keskusteluja suomalaisten kesken.

  • Miksi? Kaiken julkisen päätöksenteon pitää huomioida paitsi se, miten asiat koetaan, niin myös, miten ne ovat.

Toimituskuntaan **laajasta kehitysryhmästä (alla) osallistuvat aktiivisesti myös journalistitaustaiset ulko-ja turvallisuuspoliittinen neuvonantajamme Jarmo Mäkelä,** toimitusprosessimme uudistusta koordinoinut Ilkka Vuorikuru **ja journalistiopiskelijoiden valmennuksiin Petran kanssa osallistunut **Carita Pettersson **(ei kuvassa) sekä joukko journalistiopiskelijoita (lisätietoja valmennuksen päätteeksi).** Yhteydenpidossa asiantuntijoihin ja informaatikoihin toimitusta avustaa mm. Soile Manninen.

Toimituksen Presidentinvaali- materiaaleja hyödyntävää Faktabaari EDU medialukutaito-hanketta koordinoivat Kari Kivinen ja Mikko Salo.  Faktabaarin isäntä Mikko Salo koordinoi lisäksi Helsingin yliopiston Tiedekulman kanssa järjestettävää YLE:n vaalitentin kisastudiota 14. joulukuuta.

Presidentinvaalit -hankkeen joukkorahoitushankkeesta tuetaan ensisijaisesti joukkoistamisenne koordinaatiovastuuta kantavia Petra Piitulainen- Ramsayta ja Severi Hämäriä.  #TueFaktabaaria mesenaatissa,

[caption id=”attachment_9222” align=”aligncenter” width=”300”] Presidentinvaalit henkilökuntaa vasemmalta oikealle: Jarmo Mäkelä, Petra Piitulainen-Ramsay, Kari Kivinen, Severi Hämäri, Ilkka Vuorikuru, Soile Manninen ja Mikko Salo[/caption]

Lisäksi Faktabaarin perustajajäsenistä ja toimijoista kaikkien hankkeiden yleistukena erityisesti:

Mikko Salo, Faktabaarin isäntä (Linkedin) (Twitter)

Jukka Rautanen, Faktabaarin isännöitsijä (Linkedin) (Twitter)

Marraskuussa 2016 työnsä aloittaneen Faktabaarin kehitysryhmän puitteissa hankkeiden valmisteluun (#Kuntavaalit #Presidentinvaalit #Maakuntavaalit2018 #EPvaalit #medialukutaito ja #tiede) on osallistunut n. 70 henkilöä. Lisäksi Faktabaarin kehityksen osalta tärkeässä roolissa ovat olleet hankekohtaisesti mm.  toimittajakoulut (opiskelijat ja opettajat), ohjausryhmä ja perustajajäsenisten alumni, aiemmat rahoittajat sekä Faktabaarin ystävät -asiantuntijapooli, johon haetaan jatkuvasti uusia osaajia. Lisätietoja tai toimitus(at)faktabaari.fi.

Faktabaarin avainhenkilöt ovat puoluepoliittisesti sitoutumattomia avoimuuden puolestapuhujia. Mahdollisia eturistiriitoja valvoo Avoin yhteiskunta ry:n hallitus, jota baarissa edustaa Mikko Salo. Faktantarkistuspalvelu Faktabaari on sitoutunut kansainvälisiin faktantarkistuksen avoimuusperiaatteisiin ja auditointiin.

Viimekädessä toimintanne perustuu kuitenkinne tukeenne ja luottamukseenne. Joukkoistamme meitä kaikkia osallistumaan.

info@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.