Avoin yhteiskunta ry 2024 hallitus Faktabaarin tukena

Avoin yhteiskunta ry:n vuosikokous 6.5.2024 valitsi yhdistykselle uuden hallituksen edistämään Faktabaarin työtä faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen informaatiolukutaidon puolesta. Kantavana ajatuksena on saattaa Faktabaarin toiminta vakaalle pohjalle Faktabaarin 10-vuotisjuhlien yhteydessä perustetun FAKTA-säätiön kanssa. Kuvassa Faktabaarin yhteisön 10-vuotisjuhlissamme kansainvälisenä faktantarkistuspäivänä 2.4.2024 Merkki-museolla.

Faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen informaatiolukutaidon puolesta vapaa-aikaansa hallituksessa 2024 kaudella antavat:

Mikko Salo, puheenjohtaja

Joonas Pörsti, varapuheenjohtaja

Juha Leviäkangas, rahastonhoitaja

Kari Kivinen, EDU-vastaava

Aki Saariaho, sihteeri

Minna Aslama Horowitz

Marianne Paasi

Harto Pönkä

Miina Kaarkoski

Lisäksi hallituksen kokouksissa pysyvä läsnäolo-oikeus ilman äänioikeutta on Faktabaarin vastaavalla toimittajalla Pipsa Havulalla. Mikko Salo nimitettiin yhdistyksen edustajaksi FAKTA -säätiöön.

Uusi hallitus kattaa monipuolisesti Faktabaarin toimikenttää ja tukee kansalaisyhteiskuntaa. Jäsenet ovat mukana yksityishenkilöinä usein informaatiolukutaidon riippumattomina ammattilaisina tuntien muun muassa journalistista mediaa, opetus- ja mediakasvatus kenttää sekä alan tutkimusta ja hyvän hallinnon osaamista. Yhteisenä tavoitteena tukea kriittistä ajattelua, rakentavaa keskustelua ja avoimuutta Faktabaarin tukena.

Yhdistys ja uusi hallitus kiittävät samalla hallituksesta vuorostaan pois jääneitä aktiivejaan Aki-Mauri Huhtista ja Mikko Norrosta tärkeästä panoksestaan kasvuvuonna 2023.

Hallituksen tavoitteena on tukea Faktabaaria erityisesti pohjoismaisessa EDMO NORDIS -kontekstissa historiallisen vaalivuoden ja teknologisen murroksen keskellä. Yhdistys jatkaa Sitran kanssa digissivistystyötä ja digitaalisen informaatiolukutaidon kehitystyötä digiajan demokratian kansalaistaitona sekä varmistaa suomalaisosallistumisen faktantarkistuksen entisestään tiivistyvissä kansainvälisissä verkostoissa. Keskeisenä tavoitteena on myös Faktabaarin perusrahoituksen varmistaminen ja samanhenkisten toimijoiden saaminen mukaan Faktabaarin kolmen toimintamuodon EDU, PRO ja FORUM sekä niitä tukevan kehitystoiminnan LAB puitteissa verkkomaailman infomaatiohaasteiden edelleen kasvaessa.

Yhdistyksen ja Faktabaarin yhteinen taitettu 2023 vuosikertomus on tarkoitus julkaista lähiaikoina. Taustaksi on jo tarjolla hallinnollisempi toimintakertomus. Taloushallintoa ja rakenteitamme vahvistetaan, mikä mahdollistaa kasvun yhä vaikuttavammaksi riippumattomaksi suomalaistoimijaksi faktapohjaisen julkisen keskustelun ja digitaalisen infomaatiolukutaidon puolesta.

Lisätietoja yhdistyksestä

Hallituksen jäsenet twitterissä

Linkki Avoin yhteiskunta ry 2023 toimintakertomukseen

Linkki Avoin yhteiskunta ry 2023 hallituksen nimitysuutiseen

Linkki yhdistyksen sääntöihin

Yhteistyötahojen Twitter-lista

Yhdistyksen verkkosivu löytyy itsenäisenä kokonaisuutena Faktabaarin tietoturvallisen julkaisualustan suojissa.

Sivusto, Faktabaarin uutiskirje ja Twitter-tili toimivat yhdistyksen pääasiallisina viestintäkanavina.

Miten sinä voisit tukea toimintaamme? Pienkeräyksellä, tukemalla FAKTA-säätiötä tai ottamalla yhteyttä puheenjohtajaamme mikko.salo(at)iki.fi tai hallitukseen avoinyhtk(at)faktabaari.fi

Diagrammi

Faktabaari-yhteisön työnjakoa

avoinyhtk@faktabaari.fi

Evästeet

Käytämme sivustollamme yksityisyyden suojaavaa analytiikkaa palveluidemme parantamiseksi.

Lue lisää tietosuoja käytännöistämme täältä.